FORESTRY COMMISSION SCOTLAND

Sector: Environment
Client: Forestry Commission Scotland
Description: Satellite office Strontian.

The project required the existing roof to be removed and interior fabric of the building to be stripped out back to a shell. A new concrete floor was laid throughout the 100m2 floor plan. A new kingspan roof was fitted. The fit out works consisted of forming new office accommodation, shower, toilet facilities and staff break out area. New windows, full electrical refurbishment, IT installation. Finishing included new floor finishes and decoration. The exterior of the building was fully rendered, new paths and drainage allowed disabled access to the property.

The works to the project created additional challenges due to the remoteness of the site which involved materials /plant being transported on the Corran ferry. This required careful planning of deliveries.

As a framework principal contractor we carry out numerous projects of this nature for the Commission throughout Scotland